Acanthocobitis zonalternans

Acanthocobitis zonalternans kan een lengte bereiken van zo’n 8 centimeter. Ze komen uit snelstromend water en hebben dan ook een aquarium nodig met wat stroming met zuurstofrijk water.

Acanthocobitis zonalternans

Acanthocobitis zonalternans kan een lengte bereiken van zo’n 8 centimeter. Het geslachtsonderscheid is vooral tijdens het paar seizoen te zien aan de fellere kleuren op de vinnen van de mannen, vooral op de rugvin is dit zichtbaar.

Synoniemen: Cobitis zonalternans, Nemacheilus zonalternans, Noemacheilus zonalternans, Nemacheilus phuketensis, Nemachilus zonalternans, Noemacheilus phuketensis

Herkomst

India, Thailand

Het Aquarium

Deze soort behoort tot wat de engelsen Loaches noemen. Deze zijn weer onderverdeeld in 3 groepen. De Acanthocobitis zonalternans valt onder de Hilstream Loaches wat betekend dat ze in redelijk snel stromend water leven. Bij voorkeur bevat hun aquarium dan ook redelijk veel stroming en hierdoor ook zuurstofrijk water. Het bodem substraat kan bestaan uit afgeronde stenen afgewisseld met wat zand. De randen kunnen worden voorzien van wat kienhout en eventueel planten om zo voor schuilplaatsen te zorgen.

Water

Temperatuur: 18 – 25 graden
Ph: 6.0 tot 7.5
GH: 8 tot 12
Net als de meeste vissen uit snelstromende rivieren en beekjes is de Acanthocobitis zonalternans gevoelig voor vervuild water. Zorg dan ook voor een strak schema bij het verversen van het water en het regelmaitg afhevelen van afval van de bodem.

Voeding

De meeste voedsel soorten worden wel geaccepteerd. Wissel wel het voer af, geef ze bijvoorbeeld zinkende tabletten voor bodembewoners en diepvries voer als artemia, tubifex, mysis en watervlooien.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Mark Duffill

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

zonalternans

Synoniemen

Cobitis zonalternans, Nemacheilus phuketensis, Nemacheilus zonalternans, Nemachilus zonalternans, Noemacheilus phuketensis, Noemacheilus zonalternans

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Omnivoor

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

8

Lengte Maximaal

8

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

25

pH minimum

6.0

pH maximum

7.5

GH minimum

8

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acanthocobitis zonalternans” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.