Cycling Test

2.13. Indraai test

Indraaitest: Er werd een reeks tests uitgevoerd in emmers om te zien welke voedingsregimes de snelste opstart cycli opleverden. De tweede reeks tests werd in de emmers uitgevoerd om te zien welke waterparameters de beste indraai tijden opleveren.

Nitrogen Cycle

2.10. Stikstofcyclus

Een goed begrip van de stikstofcyclus is NIET VEREIST om een goed aquarium te hebben. Dit idee dat elke hobbyist de stikstofcyclus moet begrijpen, is een mythe die wordt verkondigd door goedbedoelende maar slecht geïnformeerde individuen op sociale media.

Aquarium Water Change Math

18.1.2. Aquarium waterverversing Wiskunde

Er is een “regel” die zegt dat je bij een aquarium het water elke week 50% moet verversen en twee keer per week 25%. De enige reden om water te verversen is om de nitraten laag te houden.

3.6. Droog visvoer

De belangrijkste variabele bij het kiezen van commercieel droogvoer is het eiwitgehalte. Hoe hoger het eiwitgehalte in welk voer dan ook, hoe gezonder de vis. Maar dit effect is NIET omdat het eten van eiwitrijk voedsel goed is voor een vis.

Inoculate for Cycling

2.11. Inoculeren voor indraaien

Enten voor het indraaien Om de cyclus van een aquarium een vliegende start te geven, kun je het aquarium inenten met “zaaimateriaal”.

Instant Cycling Chemicals for the Aquarium

2.9. Instant indraai chemicaliën voor het aquarium

Er is een hele reeks producten die beweren ammoniak en nitriet te ‘neutraliseren’ tijdens het indraaien. Ze beweren dat deze producten zorgen voor “instant indraaien”. Deze beweringen zijn eenvoudigweg een valse marketinghype.

Not Cycling an Aquarium at all

2.6. Een aquarium helemaal niet indraaien

Begrijp me goed, ik raad alle aquariumhobbyisten die een aquarium opstarten aan om zonder vissen in te draaien. Dit is simpelweg de beste manier om een aquarium te laten indraaien met het minste risico voor de vissen. Maar in tegenstelling tot veel fervente mensen op sociale media HOEF je formeel niet in te draaien.

Cycling an Aquarium with Ammonia

2.4. Een aquarium indraaien met ammoniak

Er zijn een groot aantal beginnende hobbyisten die indraaien van een aquarium hebben gegoogled en ammoniak hebben bedacht als het perfecte voer voor visloos (geen vis in het aquarium) indraaien. De meeste ervaren hobbyisten, inclusief de auteur, draaien niet in met ALLEEN ammoniak!

Aquarium Fish-in Cycling

2.5. Aquarium indraaien met vissen

Als er tijdens het indraaien van het aquarium vissen in het aquarium zitten, wordt dit “indraaien met vissen” genoemd. Ik raad indraaien met vissen niet aan. Er is simpelweg geen reden om dat te doen.

Fish Food and Malawi Bloat

3.8. Visvoer en Malawi-bloat

Visvoer en Malawi Bloat: Malawi Bloat wordt NIET veroorzaakt door eiwitrijk voedsel. Universiteitsonderzoekers ontdekten dat Malawi Bloat feitelijk werd veroorzaakt door voedsel met een hoog koolhydraat- en laag eiwitgehalte.

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!