Hoeveelheid visvoer

3.3 Hoeveelheid visvoer

De hoeveelheid voer die we onze vissen hoeven te geven is eigenlijk heel klein. Vaak voeren we teveel. Lees hier hoeveel je moet voeren.

Free Floating Bacteria

4.3. Vrij zwevende bacteriën in aquariums

Vrij zwevende bacteriën in aquaria – Een aspect van de waterchemie dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het aantal bacteriën dat in het water van het aquarium wordt aangetroffen. Het aantal bacteriën in het water is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het gezond houden van vissen in een aquarium.

Belang van waterwaardes

4.1. Belang van waterwaardes

Het belang van waterwaardes in het aquarium wordt soms wat overschat. Veel vissen kunnen een ruime bandbreedte aan waardes aan.

Hoe vis te laten gedijen

1.1.12. Hoe vis te laten gedijen

Hoe vis te laten gedijen in het aquarium is een vraag die vaak wordt gesteld. In dit artikel zet David Bogert uiteen wat je moet doen zodat vissen zich goed voelen.

Witte Stip bij een Mikrogeophagus ramirezi

1.1.11 Witte stip – Ich

Vissen in een nieuw ingericht aquarium krijgen vaak kleine witte vlekjes over hun hele lichaam. Dit is een ziekte die “ich” of “witte vlekken” wordt genoemd. Ich behandelen is heel eenvoudig.

Planten en de nieuwe aquarium hobbyist

1.1.10 Planten en de nieuwe aquarium hobbyist

De auteur wil nieuwkomers in de aquarium hobby niet ontmoedigen. Maar als het om planten gaat, is er gewoon een probleem. Planten zijn niet zo makkelijk als iedereen zegt.

Beluchting

1.1.7. Beluchting

Een van de vijf sleutels tot een gezond aquarium is beluchting. In een aquarium met zelfs matige hoeveelheden vis is beluchting essentieel voor gezonde vissen.

Filtermedia

1.1.6. Filtermedia

Filtermedia die we in onze aquarium filters gebruiken, hoeven zeker niet zo vaak vervangen worden als fabrikanten ons doen geloven.

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!