Account

Voor een goede werking van de cursus en het bijhouden van de voortgang is inloggen nodig. Hiervoor kun je registreren. We hebben alleen een loginnaam, e-mailadres en wachtwoord nodig. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de cursus.

Ben je klaar met de cursussen en wil je je account verwijderen? Stuur dan een mail naar info@aquainfo.nl

Overzicht cursussen

Het goed opstarten van het aquariumfilter

Elk aquarium is een kleine wereld op zich. Alleen wanneer de biologische verhoudingen worden onderkend en in praktijk worden gebracht, zal een aquarium goed functioneren.

De vissen blijven gezond, de planten groeien prachtig, het water is helder en vervelende algen blijven op de achtergrond. Daarbij speelt de filtering een bijzondere rol.
Ieder aquarium heeft een filter en circulatie pomp nodig. We gaan kijken waarom wij deze nodig hebben en als we dat begrijpen kunnen we ook problemen voorkomen en de juiste aanschaf of aanpassing doen.

Piranha’s houden voor beginners

Ondanks het feit dat piranha’s – onterecht – de reputatie hebben bloeddorstige, meedogenloze moordenaars te zijn, zijn het vrij populaire ‘huisdieren’. Een gestaag groeiend aantal mensen houden deze illustere dieren in hun aquariums. En het moet gezegd worden: Piranha’s, ondanks alle negatieve associaties die voorgoed aan deze naam verbonden lijken te zijn, zijn zeker niet de moeilijkste of zelfs gevaarlijkste vissen om voor te zorgen.

Zolang maar een aantal relatief eenvoudige basisregels in acht worden genomen. In deze cursus zetten we deze basisregels uiteen.