Other Filters

8.7. Andere filters

Er zijn veel soorten filters die door sommige mensen in kleine hoeveelheden in sommige aquaria zijn gebruikt. Ik zal ze in deze hoofdstukken bespreken:

8.7.1. Zand filters

8.7.2. “High Performance” filters Filters

8.7.3. Hamburg matten filters

8.7.4. Diatomeeën aarde filters

8.7.5. Zelfgemaakte flessen filters

8.7.6. Kleine filters

8.7.7. Bodem van het aquarium Matten ondergrindfilter

8.7.8. Kleine doe-het-zelf filters

Merk op dat dit verre van een uitputtende lijst is. Er zijn constant allerlei soorten filters die op de markt komen en gaan. Ik kan ze niet allemaal bijhouden. Er is bijvoorbeeld een type hoogwaardig filter dat een beadfilter wordt genoemd. Het is een wervelbedfilter dat gebruik maakt van kleine plastic bolletjes. Als ze op de juiste manier worden opgesteld en onderhouden, zijn ze twee tot drie keer beter dan K1-wervelbedden. Maar ze zijn erg moeilijk te bedienen en te onderhouden.

Een geweldig idee voor een goedkoop, krachtig filter voor een groot aquarium is het kopen van een goedkoop zandfilter dat is ontworpen om zwembaden te filteren. Vul het filter in plaats van zand met media van het type K1. Rachel O’Leary kwam met dit briljante idee. Het filter heeft een externe pomp nodig.

Een ander filter dat uitstekend geschikt is voor grote aquaria is een vijverpotfilter. Er zijn enkele goedkope vijverfilters die bijna een kubieke voet schuim bevatten(30 liter). Aan deze filters moet een pomp worden toegevoegd (ze gebruiken meestal een externe pomp die de pot aanzuigt), maar ze zijn een zeer goedkope biofiltratie-optie die elk ongeveer zeven pond (3500 gram) vis kan biofilteren.

Vertaald in het nederlands door: Joost Abrahams


Startpagina Aquariumscience

Bron: Aquariumscience.org – David Bogert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!