Aquarium Beginner Guide

1.1. Aquarium Beginnersgids

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, hoef je niet veel onderzoek te doen voordat je een aquarium opzet. Als je een nieuw aquarium hebt, zet het dan op met de filters, een luchtpomp en een luchtsteen, voeg water toe, voeg waterconditioner toe om chloor te verwijderen (de ENIGE chemische stof die je nodig hebt) en begin. Moeder Natuur is erg vergevingsgezind en erg flexibel. Er is maar één goed gedefinieerde regel die nooit mag worden overtreden:

Als u gechloreerd water heeft, moet u een waterverbeteraar gebruiken.

GloFish Galactic Purple Longfin Tetra Gymnocorymbus ternetzi
GloFish Galactische Paarse Langvin Tetra (Gymnocorymbus ternetzi)

“Indraaien” is de term die wordt gebruikt voor de omzetting van giftige vispis (ammoniak) in een relatief onschadelijke verbinding die nitraat wordt genoemd. Dit wordt gedaan in een filter door iets dat “nuttige bacteriën” wordt genoemd. Het is het beste om het aquarium ongeveer vier weken te voeren alsof je wat vissen hebt, maar zonder vissen. Dit “draait het aquarium in”. Als je vissen in het aquarium hebt, voer ze dan ZEER weindig gedurende een paar weken. Voeg ook wat aarde van een potplant of compost uit de tuinwinkel toe om de nuttige bacteriën te “zaaien” (“bacteriën in een fles” werken niet, bevestigd door uitgebreide testen).

De grootste fout die beginners maken, is hun vissen te veel te voeren. Vissen zijn koudbloedige wezens die niet veel voedsel nodig hebben. Niet opgegeten voer in het aquarium produceert bacteriën. Bacteriën produceren toxines. En die gifstoffen kunnen vissen doden. Negeer de aanwijzingen op het visvoerblik en voer de vissen slechts eenmaal per dag een hoeveelheid gelijk aan één oogbol (zes vissen = zes oogbollen).

Uw water kan enkele weken troebel worden. Negeer dat. Over vier tot zes weken zal het verdwijnen. Ververs het troebele water NIET . Reinig de filters NIET en vervang de patronen NIET. De bruine “smurrie” die zich in de filters ophoopt, is eigenlijk een zeer goed materiaal dat “goede bacteriën” wordt genoemd en is van vitaal belang voor de gezondheid van de vissen. Je ornamenten en grind zullen bruine dingen krijgen. Dat is heel normaal en de beste manier van handelen is ermee te leren leven. En dat is het. Eenvoudig!

Zwarte Fantoomzalm
Zwarte Fantoomzalm

Meer voor beginnende aquarianen

Hier zijn een reeks handleidingen voor een beginner:

1.1.1. Het eerste aquarium

Wat moet je doen als je je eerste aquarium koopt? Dit kan je helpen.

1.1.2. Een eenvoudige manier om een ​​aquarium in te draaien

Omdat vissen een chemische stof genaamd “ammoniak” plassen en dat ammoniak slecht is voor een vis, is het wenselijk ( MAAR NIET NOODZAKELIJK! ) om een ​​nieuw aquarium vier tot zes weken te behandelen met een proces dat “indraaien” wordt genoemd:

1.1.3. Visvoer vereenvoudigd

Al het visvoer dat op het schap van de plaatselijke viswinkel wordt gevonden, is prima voor alle vissen.

Barbodes semifasciolatus
Barbodes semifasciolatus

1.1.4. Waterwaardes

Behalve het verwijderen van chloor zijn de waterwaardes niet belangrijk.

1.1.5. Filters voor de beginner

Filter zijn nodig voor alle vissen. Maar het is belangrijk om het filter niet te vaak te vervangen of schoon te maken.

1.1.6. Filter media

De media in het filter is ook een factor om te overwegen als je meer dan een paar kleine vissen wilt.

1.1.7. Beluchting

Goede beluchting geeft gezonde vissen.

1.1.8. Een aquarium voorzien van vissen.

Als je een nieuwe aquarium start, begin je altijd met een lichte bezetting van slechts een paar vissen.

Corydoras sterbai
Corydoras sterbai

1.1.9 Bruine algen in een nieuw aquarium

Een bruine film zal zich op vrijwel alle oppervlakken in elk nieuw aquarium ontwikkelen. Het wordt “bruine smeeralgen” genoemd, hoewel het naast “algen” ook veel verschillende andere organismen kunnen zijn. Een ervaren hobbyist kan er mee leven. Het maakt deel uit van een gezond aquarium.

1.1.10. Planten en de nieuwe hobbyist

Een van de meest uitdagende aquariums om te houden is een klein aquarium met een stuk of vijf vissen van 7 centimeter en vijf levende planten ( IN TEGENOVER ALLE ADVIEZEN VAN LOKALE VISWINKELS EN HET INTERNET ). Elke beginner zou moeten beginnen met plastic planten!

1.1.11. De meest voorkomende visziekte – Witte Stip – Ich

Nieuwe vissen krijgen vrij vaak één ziekte. Dit zijn witte vlekken op de huid van de vis die “Witte stip” of “Ich” wordt genoemd.

1.1.12. Hoe vis te laten gedijen?

En als u de “optimale” omstandigheden voor uw vissen wilt, zijn er vijf elementen om dat te doen.

Chinese Danio
Tanichthys albonubes – Chinese Danio

1.1.13. Aquariumvissen voor beginners

De visselectie voor een beginner is vrij breed, waarbij neons, discusvissen en een paar andere vissen worden vermeden. Bovenstaande link helpt.


Startpagina Aquariumscience

Bron: Aquariumscience.org – David Bogert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!