Het eerste aquarium

1.1.1. Het eerste aquarium

Je gaat een aquarium kopen! Dus je gaat naar een winkel en koopt een aquariumkit van 45 liter. Wat doe je nu?

De set wordt geleverd met:

 • Een aquarium van 45 liter
 • Een LED-licht
 • Een patroonfilter in het aquarium
 • wat visvoer
 • Een waterverbeteraar

Negeer de aanwijzingen die bij het aquarium worden geleverd en de aanwijzingen die je online kunt vinden. Ze zitten vol met op winst gerichte oplichting. Verreweg de grootste zwendel is bijvoorbeeld het “elke maand vervangen van de cartridge”. Dit is een enorme oplichterij om geld te verdienen. Reinig de buitenkant van cartridges slechts licht en laat ze op hun plaats totdat ze uit elkaar vallen.

Nu ga je naar de plaatselijke viswinkel en koop je een of twee vissen van vijf tot zeven centimeter of vijf of zes visjes van zo’n 3 centimeter. Of misschien koop je twee goudvissen. Je neemt alles mee naar huis en stelt het in. Je vult het aquarium met water, voegt de conditioner toe volgens de aanwijzingen en voegt de vis toe.

Als je maar een paar vissen toevoegt en je voedt met mate (een hoeveelheid gelijk aan één oog van elke vis één keer per dag), komt het goed, in tegenstelling tot wat alle nee-zeggers op sociale media zeggen. Geniet van je aquarium!

Corydoras panda
Corydoras panda

Merk op dat we graag iets doen dat “visloos indraaien” wordt genoemd, waarbij men niet meteen vis toevoegt en men een aquarium “spookvoert” alsof er vissen in zitten. Dit “indraaien” duurt meestal vier tot zes weken. We doen dit omdat het mogelijk is om vissen schade toe te brengen door veel vissen toe te voegen aan een nieuw aquarium en ze vervolgens te overvoeren, vooral als je water een hoge pH heeft. Maar als je al vis hebt, zit je vast. Gewoon heel licht voeren dan komt het meestal wel goed. De meest voorkomende fout die beginners in de hobby maken, is om hun vissen te veel te voeren.

Je water kan binnen een paar weken troebel worden. Negeer dat. Over vier tot zes weken zal het verdwijnen. Let op: als je water ververst om het water te zuiveren, zal de troebelheid gewoon langer blijven hangen. Doe dus de eerste twee maanden geen waterverversing. Je ornamenten en grind krijgen bruine en groene aanslag. Dat is heel normaal en de beste manier van handelen is ermee te leren leven. En dat is het. Eenvoudig!

Dingen beter maken voor je vissen

Nu zijn er enkele eenvoudige manieren om het aquarium gezonder te maken voor je vissen:

 • Voer de vissen slechts eenmaal per dag een hoeveelheid droogvoer die gelijk is aan de grootte van één oogbol van de vis (uiteraard als je zes vissen hebt, is dit de grootte van zes vissenoogbollen). Heel licht voeren. De grootste fout die beginners maken, is hun vissen te veel te voeren. Vissen zijn koudbloedige wezens die niet veel voedsel nodig hebben. Niet opgegeten voer in het aquarium produceert bacteriën. Bacteriën produceren toxines. En die gifstoffen kunnen vissen doden.
 • Negeer de aanwijzingen naar het filter waarin staat dat de patroon elke maand moet worden vervangen. Dit is de grootste zwendel die er is! Verwijder eens in de één of twee maanden de bruine smurrie van het oppervlak van de patroonpad met een borstel. Reinig, vervang of verwijder het schuimkussen of de media in de cartridge niet (meestal is dit actieve kool). Het bruine spul dat zich ophoopt in de patroon is zeer goede nuttige bacteriën en is goed voor uw vissen, niet slecht. En de cartridge gaat doorgaans jaren mee. Merk op dat sommige fabrikanten van creatieve cartridges hun cartridges nu verlijmen met een lijm die binnen één tot twee maanden oplost en de cartridge uit elkaar valt. Vervang deze patronen door 20 ppi (poriën per inch) schuimblokken.
 • Koop een kleine luchtpomp, wat luchtslangen, een terugslagklep voor de luchtleiding en een luchtsteen. Zet het gewoon op om in het aquarium te bubbelen. Beluchten door middel van bellen is een van de beste manieren om uw vissen in het eerste aquarium gezond te houden.
 • Koop wat Witte Stip medicatie als je je eerste aquarium krijgt. Een nieuw filter en een nieuw aquarium kunnen grote problemen geven als je vissen de meest voorkomende visziekte krijgen. Het is een heel goed idee om een ​​effectieve medicatie bij de hand te hebben. Een medicijn is het ENIGE wat goed werkt.
 • Voeg wat kleurrijk aquariumgrind of aquarium zand toe. Gebruik niet het grote grind. Je wilt niet dat voedsel in het grind valt waar de vissen er niet bij kunnen.
 • Voeg wat decoraties en wat nepplanten toe. Voeg geen echte planten toe. Levende planten zijn moeilijker dan eigenaren van viswinkels en internet laten zien.
Hyphessobrycon erythrostigma Bloedvlek Tetra
Hyphessobrycon erythrostigma – Bloedvlek Tetra
 • Negeer de aanwijzingen die zeggen dat je een “instant opstart”-product moet kopen (“bacteriën-in-een-fles” of “ammoniak ontgiftende chemicaliën”). Dit zijn allemaal oplichting. Laat het aquarium gewoon op natuurlijke wijze “indraaien” (“indraaien” is de omzetting van giftig vissen pies in niet-giftig spul door kolonies van “nuttige bacteriën”). Het aquarium kan binnen enkele weken troebel of zelfs groen worden. Negeer dat. Doe niks. Geen water verversen, niets schoonmaken. Over vijf of zes weken wordt het weer helder en komt alles in orde.
 • Als je het sneller wilt doen, kun je een sok toevoegen die gevuld is met zwarte aarde uit de tuin (commerciële aarde in een zak in de winkel wordt gesteriliseerd zodat ze niet werken), aarde van een potplant of gecomposteerde koemest (gebruik alleen compost als er geen vissen in het aquarium zitten). Leg de sok gewoon op een plek waar veel water stroomt en knijp er af en toe in.
 • Een andere manier om dingen te versnellen als je geen vissen in het aquarium hebt, is door een eetlepel menselijke urine toe te voegen per 45 liter aquariumwater. Ja, ik weet het, PIES toevoegen ? Ja, het werkt en is geen grap.
 • Als een vis veel wordt vastgehouden, kunnen ze sterven aan het visequivalent van een hartaanval. Als je vissen toevoegt aan een nieuw aquarium wil je voorkomen dat een vis ongemerkt dood gaat. Een onopgemerkt vissenlichaam kan ontbinden en de andere vissen snel doden. Dus een nieuw gevuld aquarium moet om de paar uur worden gecontroleerd op dode lichamen. Het is gewoon een ongelukkig onderdeel van Moeder Natuur.
Astyanax mexicanus Blinde Holenvis
Astyanax mexicanus – Blinde Holenvis

Verdere gidsen

1.1.2. Een eenvoudige manier om een ​​aquarium in te draaien

Omdat vissen een chemische stof genaamd “ammoniak” plassen en dat ammoniak slecht is voor een vis, is het wenselijk ( MAAR NIET NOODZAKELIJK! ) om een ​​nieuw aquarium vier tot zes weken te behandelen met een proces dat “indraaien” wordt genoemd:

1.1.3. Visvoer vereenvoudigd

Al het visvoer dat op het schap van de plaatselijke viswinkel wordt gevonden, is prima voor alle vissen.

1.1.4. Waterwaardes

Behalve het verwijderen van chloor zijn de waterwaardes niet belangrijk.

1.1.5. Filters voor de beginner

Filter zijn nodig voor alle vissen. Maar het is belangrijk om het filter niet te vaak te vervangen of schoon te maken.

1.1.6. Filter media

De media in het filter is ook een factor om te overwegen als je meer dan een paar kleine vissen wilt.

Aphyocharax anisitsi Roodvinzalm 1
Aphyocharax anisitsi – Roodvinzalm

1.1.7. Beluchting

Goede beluchting geeft gezonde vissen.

1.1.8. Een aquarium voorzien van vissen

Als je een nieuwe aquarium start, begin je altijd met een lichte bezetting van slechts een paar vissen.

1.1.9 Bruine algen in een nieuw aquarium

Een bruine film zal zich op vrijwel alle oppervlakken in elk nieuw aquarium ontwikkelen. Het wordt “bruine smeeralgen” genoemd, hoewel het naast “algen” ook veel verschillende andere organismen kunnen zijn. Een ervaren hobbyist kan er mee leven. Het maakt deel uit van een gezond aquarium.

1.1.10. Planten en de nieuwe hobbyist

Een van de meest uitdagende aquariums om te houden is een klein aquarium met een stuk of vijf vissen van 7 centimeter en vijf levende planten ( IN TEGENOVER ALLE ADVIEZEN VAN LOKALE VISWINKELS EN HET INTERNET ). Elke beginner zou moeten beginnen met plastic planten!

1.1.11. De meest voorkomende visziekte – Witte Stip – Ich

Nieuwe vissen krijgen vrij vaak één ziekte. Dit zijn witte vlekken op de huid van de vis die “Witte stip” of “Ich” wordt genoemd.

1.1.12. Vis laten gedijen?

En als u de “optimale” omstandigheden voor uw vissen wilt, zijn er vijf elementen om dat te doen.

1.1.13. aquariumvissen voor beginners

De visselectie voor een beginner is vrij breed, waarbij neons, discusvissen en een paar andere vissen worden vermeden. Deze link helpt.

Blauwgevlekte Platy
Blauwgevlekte Platy

1.1.14. Aquarium Onderhoud

De meeste beginners luisteren naar de sociale media die napraten over wat “vereist” is voor onderhoud. En uiteindelijk besteden ze veel te veel tijd aan onderhoud. Omdat ze het onderhoud zo vervelend vinden, stoppen ze uiteindelijk met de hobby. Het hoeft niet zo te zijn!


Startpagina Aquariumscience

Bron: Aquariumscience.org – David Bogert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!